FAQ

 • Hoe kan ik lid worden?
  Om lid te worden of je interesse door te geven, vul je het formulier in. We spreken een online of fysiek moment af om je de werking, platform en huishoudelijk reglement toe te lichten (rubriek Lid worden).
 • Ik woon niet in Mechelen. Kan ik toch lid worden?
  LETS is per definitie een lokaal gebeuren. Bij voorkeur woon of werk je in de ruime omgeving van Mechelen om verre verplaatsingen met de auto te vermijden. Merendeel van de leden zijn uit groot Mechelen, een beperkt aantal uit omliggende gemeenten.
  Er zijn ook LETS groepen in gemeenten verder van Mechelen.
 • Ik weet niet wat ik kan aanbieden of vragen. Wat nu?
  Ga eens door vraag en aanbod van andere leden.
  Denk eens na over je kennis en vaardigheden? vb koken, naaien, tuinieren, technisch, oppas kinderen en huisdieren.
  Welke spullen kun je uitlenen of verletsen? Kleding, boeken, speelgoed, vakantiespullen, groenten of fruit van eigen kweek, gerechtjes…
  Wat hulp of gerief nodig voor klusjes in huis? Professioneel advies nodig bij een aankoop of belangrijke beslissing?
 • Wat is LetsC?
  LetsC is de tool die we gebruiken om LETS vraag/aanbod, transacties te registreren.
 • Ik ben werkloos, kan ik letsen zonder mijn uitkering te verliezen?
  Ja, letsen behoort tot de vrijetijdssfeer en wordt dus niet beschouwd als een professionele activiteit. Je mag dus letsen zonder risico je uitkering te verliezen. Sinds 2024 heeft de RVA algemene toestemming verleend voor deelname aan LETS tijdens werkloosheid. Dit betekent dat individuele aangifte niet langer nodig is. Werklozen kunnen dus letsen en tegelijkertijd hun werkloosheidsuitkeringen behouden.
 • Ik ben arbeidsongeschikt, kan ik letsen zonder mijn uitkering te verliezen?
  Ook hier geldt dat letsen in principe kan aangezien het tot de vrijetijdssfeer behoort. Toestemming van de arbeidsgeneesheer is wel vereist en elke geneesheer oordeelt anders…

LETSlogo_klein_RGB